Τηγανίζονται σε μέτρια θερμοκρασία με περίπου ένα δάκτυλο λάδι.
Τηγάνισμα σε φριτέζα σε θερμοκρασία λαδιού όχι υψηλότερη των 160 βαθμούς Κελσίου για ικανοποιητικό σε βάθος ψήσιμο.
Χωρίς να την ξεπαγώσετε, απευθείας από την κατάψυξη στο τηγάνι
Μόνο το σαγανάκι χρειάζεται να ξεπαγώσει (περίπου ένα λεπτό στη δεύτερη σκάλα του φούρνου μικροκυμάτων ή μισή ώρα πριν τηγανιστεί).
Οδηγίες Τηγανίσματος
- Τηγάνισμα:
Οδηγίες Ψησίματος Φούρνου
- Χωριάτικες Πίτες, Απλωτές:
Αφαιρέστε την πίτα από την συσκευασία της και αλείψτε τη βάση της με λίγο λάδι ή τοποθετήστε την σε ειδικό αντικολλητικό χαρτί.
Δεν χρειάζεται χάραγμα.
Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο 170ο – 180ο C, για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχετε την πίτα σας εάν έχει ψηθεί ομοιόμορφα και από στις δύο πλευρές. Εάν δεν έχει ψηθεί και από τις δύο πλευρές συνεχίζεται το ψήσιμο για 5-10 λεπτά.
Ρυθμίστε την θερμοκρασία και την διάρκεια ψησίματος ανάλογα με το φούρνο σας. - Πίτες Πηλίου - Μίνι:
Αφαιρέστε την μεμβράνη και βάλτε την πίτα με το ταψί της σε προθερμασμένο φούρνο 170ο – 180ο C για περίπου 45 λεπτά.
Δεν χρειάζεται χάραγμα.
Ελέγχετε την πίτα σας εάν έχει ψηθεί ομοιόμορφα και από στις δύο πλευρές. Εάν δεν έχει ψηθεί και στις δύο πλευρές συνεχίζεται το ψήσιμο για 5-10 λεπτά.
Ρυθμίστε την θερμοκρασία και την διάρκεια ψησίματος ανάλογα με το φούρνο σας. - Ατομικές Πίτες & Τρίγωνα Φούρνου:
Αλείψτε τη βάση της με λίγο λάδι ή τοποθετήστε την σε ειδικό αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο 170ο – 180ο C, για περίπου 40 λεπτά.
Ελέγχετε την πίτα σας εάν έχει ψηθεί ομοιόμορφα και από στις δύο πλευρές. Εάν δεν έχει ψηθεί και από τις δύο πλευρές συνεχίζεται το ψήσιμο για 5-10 λεπτά.
Ρυθμίστε την θερμοκρασία και την διάρκεια ψησίματος ανάλογα με το φούρνο σας.